Nellie's Column over Stichting Variant Goes

05 - March - 2018

Nellie Bliek heeft een mooie column geschreven over Stichting Variant Goes en hoe zij dit beleeft heeft tijdens de multiculti koken mosselavond. Dit was een groot succes met veel mensen die een mosseltje mee hebben gegeten en ook de complimenten aan de kok en onze organisator Kenneth van ’t Kruys.

Multiculti kookgelegenheid 2 juni 2017

01 - January - 1970

Op vrijdag 2 juni zal er een multiculti kookgelegenheid plaatsvinden in De Oase. Er is weer gewerkt aan een heerlijk en veelbelovend menu vol met lekkers uit de Nederlandse keuken.

Multicultureel Koken in de Oase groot succes

10 - October - 2016

Het multi-culti kookgelegenheid van variant op 7 oktober j.l. was zeer succesvol.

Het menu was :
Amuse:gevulde tomaat.
Voorgerecht:Blongkoendroe soep
Hoofdgerecht:mix ginger oven kip
Sperziebonen in pinda sambal saus
Suri Salsa.. (gemengde rauwkost)
Nagerecht.Glorie taste.

Volgende multi-culti kookgelegenheid is op 19 november. Hou onze kalender in de gaten

Multi – Culti kook jaar 2015

27 - January - 2018

Graag wil ik samen met u terugblikken in het afgelopen Multi – Culti kook jaar 2015.
Zoals u weet hanteert Variant-Goes de: Leidraad”Samenleven doe je met elkaar” was en is dit de leidraad voor de activiteiten van Variant- Goes op Educatief en Cultureel gebied. Ontmoeting met verschillende culturen stond voorop (vanuit) de gedachte dat er behoefte is om elkaar beter te leren kennen om beter samen te leven in Goes.
Dankzij de subsidie van de gemeente Goes en niet te vergeten de vrijwilligers kan Variant Goes al deze activiteiten organiseren.

Zo heeft Variant – Goes de Multi – Culti kookgelegenheid die niet meer weg te denken is. Tijdens deze activiteit koken gastkoks uit verschillende culturen traditionele gerechten en vertellen hierover. In het begin werd de activiteit op één locatie gehouden, maar daar is nu verandering in gekomen. Variant- Goes streeft ernaar om binnen de hele gemeente Goes de gasten zoveel mogelijk tegemoet te komen. Helaas wil het Variant-Goes niet altijd lukken om in elke wijk of dorp ruimte te krijgen, maar wij blijven ons best doen. Zo hebben wij in de maand juni de toezegging gekregen om in het Arendshuis het Multi – Culti koken te mogen presenteren.

In het afgelopen jaar hebben wij aan onze gasten diverse Culturele smaken mogen presenteren
Zo hebben zij zich de Surinaamse-, Turkse-,Marokkaanse-, Nederlandse-, Indische/Javaanse- en de Afrikaanse keuken laten smaken: Tijdens elke maaltijd hadden wij een speciale gast aan tafel. Zo hadden wij Mary Kay (cosmetica) die haar producten kwam tonen. Matijs Gerrits (smwo) die de inhoud van zijn werk kwam toelichten, het buurtpreventieteam, Martin Reijntjens (wijkagent) en Rob Verschoor van de Indigo Preventie (drugs- en alcoholvoorlichting).Voor dit kalenderjaar streven we ernaar om meer speciale gasten uit te nodigen:te weten de brandweer (brandpreventie) het inloophuis (Oase) en Buurt4Goes.
Op de website www.variantgoes.nl kunt u de Multi-Culti kookagenda bekijken. Om een indruk te krijgen van de avonden kunt de foto’s van het afgelopen jaar bekijken.
Mailadres voor informatie en aanmelden: etenvariant@gmail.com

Variant Goes is nog steeds op zoek naar gemotiveerde bestuursleden en vrijwilligers!
Het huidige bestuur bestaat uit bestuursleden met een gemengde afkomst die al langere tijd in Goes wonen. Hun achtergronden zijn: Nederlands, Marokkaans, Turks, Surinaams, Albanees, en Belgisch. De lijnen die uitgezet zijn in de voorgaande jaren zijn verder doorgetrokken in activiteiten zoals:
Multi-culti koken, Goes internationaal, Kleurrijk Goes, Poëziewedstrijd, Interreligieuze ontmoeting, vrouwenavonden, voorlichting aan scholen, wijkactiviteiten in de Goese Polder en een Salsaparty.

Voor het komende jaar wil Variant het netwerk verder uitbreiden. Hierbij denken we aan de samenwerking met Vrouwen van Nu, contacten in alle wijken en dorpen van de gemeente Goes, verdere uitbreiding van de samenwerkingen met medewerkers van de gemeente Goes en het SMWO. Zodat wij ook in 2016 ons motto ”Samenleven doe je met elkaar” in de hele Goese samenleving uit kunnen dragen.