Interreligieuze ontmoeting moslims en christenen

01 - January - 1970

‘ Wat geloven zij? ‘

Gespreksavond voor moslims en christenen.

In Goes en omstreken leven christenen en moslims samen. Wij wonen in elkaars buurt, zien elkaar op straat en onze kinderen gaan naar dezelfde school. Maar hoeveel weten we van elkaar? Wat doen we met de informatie die we krijgen via de media? We hebben te maken met eerlijke interesse en respect maar helaas ook met vooroordelen, discriminatie en onbegrip. De gespreksavond is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en om nader tot elkaar te komen. We eten met elkaar en er is muziek en zang. Tijdens de avond gaan we met elkaar in gesprek over ons geloof en onze geloofsgewoonten. Er is gelegenheid om vragen te stellen aan de panelleden. En we zoeken samen naar manieren van vreedzaam samenleven in onze regio. Medewerking wordt verleend door aanhangers van de beide godsdiensten. De avond wordt georganiseerd door Stichting Variant Goes met subsidie van de gemeente Goes.

Datum; vrijdag 13 april 2018 Plaats; De Cirkel van Gors, Beukenstraat 58, Goes Zuid

Programma van 18.00 tot 21.45 uur

Programma:
– Maaltijd ( halal ),
– opening door wethouder van der Reest
– Sufi muziek door ‘ Gökkuşağı ‘ uit Rotterdam
– panelleden vertellen over hun geloof
– pauze, tijd voor islamitisch gebed
– vragenronde
– optreden van surinaams gospelkoor ‘ Maranatha ‘ uit Amsterdam

Van harte welkom! Toegang gratis.

Nellie's Column over Stichting Variant Goes

05 - March - 2018

Nellie Bliek heeft een mooie column geschreven over Stichting Variant Goes en hoe zij dit beleeft heeft tijdens de multiculti koken mosselavond. Dit was een groot succes met veel mensen die een mosseltje mee hebben gegeten en ook de complimenten aan de kok en onze organisator Kenneth van ’t Kruys.

Interreligieuze ontmoeting 2017

03 - July - 2017

Interreligieuze ontmoeting 2017

Op vrijdag 7 april 2017 hebben we een interessante onmoeting bij mogen wonen in het Erasmuspark in Goes. Dit was een gesprek tussen verschillende imams, christenen en geleerden die met elkaar in gesprek gingen over geloof, god en allah. Ook werden er verschillende vragen vanuit het publiek beantwoord.

Deze byzondere samenstelling heeft tot interessante gespreksstof geleid tijdens de bijeenkomst en ook in de pauze zijn er verschillende leuke gesprekken ontstaan. Er was voldoende stof voor nog een interreligieuze ontmoeting.

Een kleine foto-impressie is toegevoegd.

Poolsedag 2015

27 - June - 2015

Op 30 mei hebben Polen in wijkcentrum De Spinne te Goes met hun culturele achtergrond geprofileerd. Middels Poolse kunstwerken, muziek, dans , lekker eten en dialoog aan tafel. Werden de bezoekers geprikkeld om van dichterbij kennis te nemen van Poolse tradities, gewoontes en gebruiken. Tijdens de hele dag was er sprake van uitwisseling van ervaringen en belevenissen tussen bezoekers en deelnemers aan de Poolse dag. Vanuit de Gemeente kwam de wethouder mevrouw Loes Meuwissen die de officiële opening verzorgde. Van de Poolse Ambassade was aanwezig mevr Marzena Gronostajska.